Makelaar

Sta je op het punt om jouw huis te verkopen? Dan is het wellicht handig om in contact te komen met een makelaar. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf foto’s te maken en deze te plaatsen op websites zoals Funda en Marktplaats. Echter, hebben diverse onderzoeken aangetoond dat het veel verstandiger is om een makelaar in te huren. Hierdoor weet je zeker dat jouw woning de juiste aandacht krijgt en verhoogt het de kans op verkoop.

Waarom een makelaar?

Een makelaar heeft jarenlang ervaring en weet precies wat de betreffende woning waard is. Bij de meeste gevallen komt de makelaar langs en zal hij de betreffende woning taxeren. Hierbij gaat de prijs omhoog om zodoende een maximaal rendement te behalen. Daarnaast zal de deskundige ook meteen mooie en professionele foto’s maken. In de meeste gevallen wordt er zelfs een video gemaakt. Met dit beeldmateriaal weet je zeker dat je huis goed in het daglicht staat. Daarnaast zullen biedingen en onderhandelingen via de makelaar gaan. Hierdoor weet je zeker dat een deskundig persoon aan de slag gaat met biedingen. Mocht je dit zelf doen, dan bestaat er een kans dat je te weinig geld vangt voor jouw woning.

Veel makelaars hebben ook een bedrijfsaccount op Funda. Hierdoor kunnen ze woningen uitlichten op Funda waardoor er meer kans bestaat dat jouw woning eerder getoond wordt. In combinatie met het mooie beeldmateriaal is het steeds waarschijnlijker dat de woning eerder wordt verkocht. Het is dus echt aan te raden om te kiezen voor een makelaar. Mocht je echt geen haast hebben en geen euro willen uitgeven, dan is het mogelijk om het zelf te doen. Diverse onderzoeken hebben echter aangetoond dat de kans op verkoop dan vrijwel nihil is.

Waarop letten bij het kiezen van een makelaar

Bij het kiezen van een makelaar is het verstandig om goed te kijken of je een persoonlijke connectie hebt. Het is namelijk belangrijk dat de betreffende makelaar zich kan verplaatsen in jouw situatie. Hierbij is het ook belangrijk dat hij zich focust op een regio. Hierdoor weet de deskundige precies wat de huizenmarkt doet in de branche. Daarnaast is het ook belangrijk dat de deskundige regelmatig contact met je opneemt. Conclusie is dus dat je een makelaar moet vinden die echt voor je klaar staat en er alles aan doet op jouw woning te verkopen. Daarnaast moet hij jou ook regelmatig update en evenementen creëren om jouw woning in het goede daglicht te zetten.

Bij Santos Makelaardij lees je meer over snelle verkoop!

Een makelaar zorgt voor snellere verkoop

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *