Goedkoopste energieleverancier

Energieleveranciers vergelijken

De verschillende energieleveranciers vergelijken kan je soms heel verrassende inzichten opleveren. Zo is gebleken dat je door over te stappen naar een andere energieleverancier zomaar enkele honderden euro’s per jaar kunt besparen op de energiekosten. Wie nooit te veel wil betalen die doet er dus verstandig aan om elke jaar weer de energieleveranciers te vergelijken en op basis van de uitkomsten te besluiten om al dan niet over te stappen.

Snel in beeld wie jou de goedkoopste energie kan leveren

Zelf hoef je amper moeite te doen om de energieleveranciers te vergelijken. Dit wordt online gewoon voor je gedaan. Je vult online alleen je postcode, huisnummer, je gezinssamenstelling en het type huis waarin je woont door en drukt op enter. Vervolgens krijg je in beeld welke energieleverancier jou van de goedkoopste energie kan voorzien. Voor veel huishoudens is dit leidend en wordt direct gebruikt gemaakt van de overstapservice.

Jij hoeft alleen je meterstanden maar door te geven

Want ook als je daadwerkelijk besluit om voor een andere leverancier te kiezen, hoef jij behalve het doorgeven van de meterstanden, hoef je niets te doen. Het contract met je huidige energieleverancier wordt opgezegd, het nieuwe contract in orde gemaakt en er wordt gezorgd dat je ook tijdens de overgangsperiode wel gewoon energie geleverd krijgt. Overigens heb je veertien dagen de tijd om op je beslissing terug te komen.

Hoe verder van het gasveld, hoe hoger de transportkosten

Behalve naar de laagste prijs, kun je energieleveranciers vergelijken op zaken als grijze of groene stroom, de looptijd van contracten en het type tarief dat je kunt betalen. Er zijn dus wel degelijk mensen die verder kijken dan naar alleen de prijs. Dat er verschil is tussen de prijzen voor energie, wordt overigens onder meer veroorzaakt door de afstand tot het gasveld. Hoe verder je van een gasveld woont, hoe hoger de kosten voor transport zijn.

Leuke cadeaus en aantrekkelijke kortingen

Het is dus zeer de moeite waard om elk jaar de energieleveranciers te vergelijken. Misschien zit je wel al bij de goedkoopste leverancier, misschien betaal je wel veel te veel. Altijd goed om te weten toch? Overigens kan overstappen naar een andere energieleverancier je ook nog eens fraaie cadeaus opleveren. Hoewel er tegenwoordig vaak met aantrekkelijke kortingen gestunt wordt, zijn er ook nog steeds energieleveranciers die mensen proberen te lokken met fraaie cadeaus. Reden temeer je eens in de energieprijzen te verdiepen en de energiekosten eens goed te vergelijken.

Energieleveranciers vergelijken

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *