Schoorsteenveger

Prachtig mooi, die brandende houtblokken in de open haard waar je zo heerlijk warm van wordt. Behalve de warmte die de open haard biedt, biedt de open haard ook altijd gezelligheid en zowel letterlijk als figuurlijk extra warmte. Wie hecht aan veiligheid die doet regelmatig een beroep op schoorsteenveger Hulst om de schoorsteen, het rookkanaal en de haard schoon te maken en om zo rietbranden en gasuitstoot te voorkomen. Ook voor advies over brandpreventie ben je bij schoorsteenveger Hulst aan het juiste adres, die je ook alles kan vertellen over de verschillende verbrandingstechnieken.

Zorg dat de kans op een roetbrand nihil is

Het is belangrijk regelmatig te controleren of de haard nog wel op de goede manier brandt en dat de kans op een roetbrand nihil is. Te veel roet in de haard is toch al niet goed, want dan komen er schadelijke gassen vrij, ook iets dat je altijd moet zien te voorkomen. Het is verstandig om de schoorsteen jaarlijks te laten vegen.

Roet ontstaat door overschot aan koolstof

Roet kan dus voor onwenselijke situaties zorgen, iets dat Schoorsteenveger Hulst prima kan voorkomen. Roet is het gevolg van een overschot aan koolstof tijdens de verbranding. Is bijvoorbeeld het hout dat je voor de haard gebruikt vochtig of heb je een oude kachel die onvoldoende zuurstof aanlevert dan is vaak sprake van een slechte verbranding en ontstaat roet.

Zorg voor een moderne kachel en een schone verbranding

Wie goed wil kunnen stoken heeft in elk geval een moderne kachel – inclusief schone verbranding- en gebruikt droog hout. Dit kan al behoorlijk wat averij voorkomen en maakt het werk van schoorsteenveger Hulst gemakkelijker, al draait die voor geen enkele klus zijn hand om. Integendeel.

Schoorsteenveger Hulst draait nergens zijn hand voor om

Schoorsteenveger Hulst kan zijn werk snel en goed doen. Het echte vegen duurt vaak zelfs niet langer dan tien minuten, al is dat afhankelijk van de lengte van de schoorsteen en natuurlijk ook de staat van de schoorsteen. De totale klus kan al binnen een half uur geklaard zijn. Tijdens de werkzaamheden zal als de haard en het verwarmingssysteem op de juiste manier geïnstalleerd zijn niet heel veel roet vrijkomen. In bepaalde gevallen moet er via een veegluik van binnenuit geveegd worden. Dan zal er wel wat meer roet vrijkomen maar nog steeds is dit te overzien en aanvaardbaar. Uiteraard werkt schoorsteenveger Hulst professioneel en netjes en maak je als de schoorsteenveger klaar is meteen een afspraak voor volgend jaar.

Meer informatie over schoorsteenveger vind je hier.

Schoorsteenveger Hulst

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *