Slotenmaker

Een slotenmaker heeft zich gespecialiseerd in sloten en aanverwante artikelen. Hierbij ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals het namaken van sleutels, het opbouwen van veiligheidssloten, het adviseren over veiligheidssloten en het installeren van sloten. Een slotenmaker kan helpen bij het openmaken van een deur als je de sleutels ben vergeten, of als een slot niet meer goed werkt. Een goede slotenmaker zal beschikken over het politiekeurmerk veilig wonen. Het zijn ten slotte werkzaamheden die aan te merken zijn als specialistische werkzaamheden. Dit is omdat het opbouwen en installeren van sloten volgens de richtlijnen uitgevoerd moeten worden. Anders zullen de sloten niet de juiste veiligheid kunnen bieden.

Deur laten openen

Een slotenmaker kan om verschillende redenen de deur open maken, zoals wanneer iemand zijn sleutels vergeten is of wanneer er een uitzetting plaatsvindt door een gerechtsdeurwaarder. Hier is veel specialistisch gereedschap voor. Maar in veel gevallen zal bij het openmaken gebruik worden gemaakt van een boormachine om het slot of de cilinder uit te boren. Het is ingewikkeld om een deur open te krijgen zonder hierbij schade aan de deur te brengen. Door moderne veiligheidssloten is het openen van de deur soms erg lastig, hierdoor kan het soms ook niet anders dan schade aan te brengen.

Verschillende soorten sloten

Tegenwoordig heb je veel verschillende veiligheidssloten te koop. Maar er zijn ook andere voorzorgsmaatregelen die te maken hebben met veiligheid, zoals alarminstallaties en raamstangen. De nieuwe voordeuren worden voorzien van een driepunts sluiting, hierdoor wordt het forceren van de voordeur bijna niet meer mogelijk. Het is wel belangrijk dat het deurbeslag en de cilinder in het slot ook inbraakwerend zijn. Een slotenmaker heeft veel verschillende soorten sloten en alarmen om een woning inbraak bestendig te maken. Maar tegenwoordig heb je met veel meer sluittechnieken te maken dan alleen de sloten in woningen. Ook bedrijfspanden vallen onder hun specialisatie.

Deur enkel dichttrekken

Veel mensen trekken enkel hun deur dicht als ze hun huis verlaten. Maar aan het dichttrekken van een deur zitten grote risico’s. Hierbij kun je denken aan de toenemende kans op een inbraak en het risico dat je jouw sleutels binnen laat liggen. Flipperen is een hele bekende inbraakmethode. Door je deur enkel dicht te trekken kun je door middel van een plastic voorwerp tussen de deur en deurpost te schuiven het slot indrukken. Door dat dit zo simpel gaat is er snel ingebroken. Het voordeel is wel dat als jij je sleutel vergeet de slotenmaker snel binnen zou zijn en dit flink wat geld bespaard.

Slotenmaker

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *