Wil je hulp bij het vinden en het kopen van een woning? Schakel dan een aankoopmakelaar in. Je kunt de aankoopmakelaar ook alleen inschakelen voor bepaalde onderdelen van het proces, bijvoorbeeld als er onderhandeld moet worden. Veel mensen denken dat ze het wel zonder aankoopmakelaar af kunnen. Die mensen komen echter vaak van een koude kermis thuis omdat de koop (en ook de verkoop overigens) een intensief proces is dat bovendien veel tijd kost en de nodige specifieke kennis vraagt.

Aankoopmakelaar Den HaagKun jij de ‘gladde praatjes’ van de verkoopmakelaar aan?

Uiteraard kun je ook een huis kopen zonder gebruik te maken van een aankoopmakelaar. Besef dan wel dat het kopen en vinden van een huis een arbeidsintensief en dus ook tijdrovende klus is. En dat terwijl de aankoopmakelaar vanwege zijn contacten vaak eerder weet wat er eventueel vrijkomt en dus eerder interessante woningen in kaart heeft. Vraag jezelf ook af of je een bezichtiging zou willen zonder dat je begeleid wordt door een makelaar en het dus met de verkoopmakelaar moet doen. Ben je, zoals de aankoopmakelaar dat wel is, in staat om door de vaak gladde verkooppraatjes van de verkoopmakelaar heen te prikken of laat jij je volledig inpakken? Niet verstandig overigens, want dan zul je in vrijwel alle gevallen een te hoge prijs voor je nieuwe huis betalen. Nog iets; weet jij waar je extra scherp op moet zijn als je een huis gaat bezichtigen? En kun je onderhandelen? Het zijn allemaal vragen die jij jezelf moet stellen als je twijfelt over het al dan niet inschakelen van een aankoopmakelaar.

Twee zien meer dan een

Het inschakelen van een aankoopmakelaar is – alles overziend- zo gek nog niet. Twee zien altijd meer dan een tijdens een bezichtiging en aankoopmakelaars zijn doorgaans prima onderhandelaars en worden bovendien niet zo snel voor de gek gehouden door de verkoopmakelaar, die er waarschijnlijk geen moeite mee heeft om jou wél iets op de mouw te spelden. En wat dacht je van het papierwerk? Ook iets waar je zelf toch niet op zit te wachten en waar de aankoopmakelaar toch al veel meer verstand van heeft. Dat geldt ook voor de afhandeling bij de notaris en over eventueel ontbindende voorwaarden.

De wereld draait gewoon door

Een aankoopmakelaar kan beter de waarde van een huis inschatten en weet dus ook wat een reële prijs is die je maximaal voor een woning zou moeten betalen en daarnaast weet hij ook alles van koopakten. Met andere woorden; een aankoopmakelaar ontzorgt je. Want ook als je een huis zoekt of je huis wilt verkopen, de wereld draait verder gewoon door.

Meer informatie lees je hier!

Wat doet de aankoopmakelaar precies?

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *