Zakelijk vastgoed

De zakelijke belegger weet dat de rendementen op de woningmarkt sterk onder druk staan. Dus lijkt de tijd rijp om te gaan beleggen in zakelijk vastgoed. Wie slim opereert kan met zakelijk vastgoed wél hoge rendementen behalen.

Locatie speelt een grote rol bij het bepalen van en waarde van een pand

Keuze genoeg om je slag te slaan op de zakelijke vastgoedmarkt, want je kunt investeren in bijvoorbeeld kantoren, bedrijfshallen, winkels, bouwgronden en opslagterreinen, het is allemaal prima mogelijk. Heb jij plannen om daadwerkelijk in zakelijk vastgoed te investeren, besef dan dat in de meeste gevallen de waarde van een bedrijfspand bepaald wordt door vooral de locatie. Ga maar na; een winkel in een moeilijk bereikbaar stadsdeel of een al even slecht bedrijfspand zonder parkeermogelijkheden zal niet snel nieuwe huurders vinden. Behalve de locatie is dus ook de bereikbaarheid van zakelijk vastgoed belangrijk. Bedrijven staan niet te trappelen van ongeduld als een pand niet met de bus bereikbaar is bijvoorbeeld. En zo vraagt elk pand zo zijn eigen voorzieningen want bij een ander pand kan het openbaar vervoer geen enkele rol van betekenis spelen en is het belangrijker dat een pand met de auto bereikbaar is.

Meteen rendement bij aankoop van zakelijk vastgoed dat al verhuurd is

Wil je zakelijk vastgoed en meteen rendement? Dan is het verstandig een pand aan te kopen dat al is verhuurd. Bij een leegstaand pand is dit niet het geval, al heeft dat weer al voordeel dat je dit pand geheel naar wens in kunt richten en verbouwen. Bovendien bepaal je dan ook zelf de huurprijs en kun je zelf op zoek gaan naar (goede) huurders van het pand. Het duurt dan even voordat er rendement gemaakt kan worden en dus duurt het langer voor je kunt beginnen met het terugverdienen van de investering. Dit is wel iets om rekening mee te houden als je van plan bent een bod op zakelijk vastgoed uit te brengen.

 

Interessant zijn ook de fiscale voordelen van investeren in zakelijk vastgoed

Investeren in zakelijk vastgoed bied je als investeerder ook een aantal fiscale voordelen. Zo zijn interestkosten, jaarlijks onroerend goed belasting, operationele kosten en onderhoudskosten aftrekbare kosten, zoals dat ook geldt voor de verbeteringskosten aan het pand. Bovendien kunnen investeerders de waarde van een pand afschrijven, jaarlijks gespreid over een wat langere periode. Investeren in zakelijk vastgoed kan dus zeer zeker de moeite waard zijn.

Zakelijk vastgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *